Duyurular: Forum hakları tamamen Aksis Bilişim'e aittir.

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Eylül 07, 2010, 11:41:57 ÖÖ
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Konu: Zyxel P-660W-T1 v3 bağlantı kopması  (Okunma Sayısı 305 defa)
« : Temmuz 05, 2010, 05:43:58 ÖS »
RaMu Offline
Yeni Club ZyXEL Üyesi.

Üyelik Bilgileri
*

Üye Tecrübesi: 0

Modemi geçen çarşamba aldım eski modemimde zyxel prestige 600 kabloluydu gayet iyi bir modemdi, kablosuzunu aldım ancak sorunlarla karşılaştım, modemi vatan'dan aldım, kopma yapıyor yazılım güncelledim yine kopma oluyor , vatana *ötürdüm test ettiler sorun yok dediler,yetkili servisi aradım hattan dedi ttneti aradım onlarda hattı düzelttiler yine kopuyor , bağlantı zaman aşımı diyor 2 saniye sonra sayfayı yenileyince düzeliyor, wireless de kopma yok, Hatta sorun yok çünkü eski modemimde denedim sorunsuz çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum...
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2010, 09:31:05 ÖS »
labelfree Offline
Yeni Club ZyXEL Üyesi.

Üyelik Bilgileri
*

Üye Tecrübesi: 0

Modemi geçen çarşamba aldım eski modemimde zyxel prestige 600 kabloluydu gayet iyi bir modemdi, kablosuzunu aldım ancak sorunlarla karşılaştım, modemi vatan'dan aldım, kopma yapıyor yazılım güncelledim yine kopma oluyor , vatana *ötürdüm test ettiler sorun yok dediler,yetkili servisi aradım hattan dedi ttneti aradım onlarda hattı düzelttiler yine kopuyor , bağlantı zaman aşımı diyor 2 saniye sonra sayfayı yenileyince düzeliyor, wireless de kopma yok, Hatta sorun yok çünkü eski modemimde denedim sorunsuz çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum...

kardeşim öncelikle merhaba,

benim modemimde P660HW-T1 V3 ve doping adslden kampanyası ile aldım. üyeliğim başladığından beri aynı sorunu yaşıyordum.
yanlız benim sorunum şöyleydi;

öncelikle işletim sistemim windows 7 ultimate.
modem internete bağlanıyor, dsl hattı oturuyor; dışarıdan ping attığımda modemimi görüyor. Fakat pc lere hem kablo ile bağlı olanlara ip vermiyor TANIMLANAMAYAN AĞ yazıyor ağ bağlantılarımda hemde kablosuz network olarak bağlanmak istediğimde şifreyi kabul etmeyerek pc AYGITA BAĞLANAMADI şeklinde hata veriyordu. çok araştırdım. bazen local ip veriyor çok güzel çalışıyor, kapatıp açtığımda veya herhangi bir ayar yaptıktan sonra restart yaptığımda aynı şekilde dışarıdan yani servis sağlayıcıdan ip alıyor fakat local ip yani pc lere ip vermiyordu.

zyxeli aradım çözüm bulamadılar, doping çözüm bulamadı. ısınmadan dediler, pc de sorun var dediler. fakat modemi dopinge *ötürüyorum yakında olduğum için, canavar gibi çalışıyor, şirkete *ötürüyorum canavar gibi çalışıyor.

sonunda aklıma elektrik tesisatı geldi. tesisatta topraklama varmı? ewet var. fakat sorun ne olabilir? bütün elektronik ve elektrikle çalışan cihazlar çok güzel çalışıyor.

sonra aklıma kombiye bağlı regülatör geldi. regülatöre giren volt miktarı 200v, 205 veya 190v civarlarında. fakat çıkış 219v ile 220 v olarak değişiyor. bütün büyük şirketlerde regülatör olur. bu yüzden bizim şirkette ve doping te sorunsuz çalıştı. regülatörün çıkışa bir priz bağladım ve modem tak diye çalıştı. defalarca hem arkasında ki düğmeden kapatıp açtım, restart ettim, adaptörü çıkartıp çıkartıp taktım. modem canavar gibi çalışıyor.

sonra internette biraz araştırma yaptım. amerika üretimli zyxellerde adaptörlerde emniyet korumalı bir sistem olduğu 200v altında akım vermediğini okudum. dopinge bu şekilde ilettim modemi onlardan aldığım için. bu sorun için oem marka adaptör temin ettiklerini ve adaptörü değiştireceklerini ilettiler. adaptörü verdiler geldim eve sorun aynı. regülatör alsammı diye düşündüm kendi kendime ve ya ups. ama neden boşuna masraf yapatım dedim kendi kendime.

Bugün ben yine başlarına ekşidim ve sorunun devam ettiğini ilettim. bunun üzerine yeni gelmiş kutusu daha hiç açılmamış yeni bir modem verdileri. yine olmayacak diye düşenerek eve dönerken pc golda uğradım ve regülatörlü ups fiyatlarına baktım, 70 tl civarında. sorun devam ederse yarın akşam son çözüm olarak bir ups alacaktım.

fakat eve geldim modemi açtım. pc tak diye ip aldı. kapattım açtım, ip aldı. defalarca ara yüzünden resatrat ettim sorun yok. wireless testlerini yaptım hiç bir sorun yok. modem şu anda canavar gibi sorunsuz çalışıyor.

sorun modemde olabilir bence. sen git sana yeni gelen bir modem versinler stoğa yeni gelenlerden.

yanlız şöyle bir durum var. henüz test etmediğim. bana verilen modem BRN2 yazılım versiyonu vardı. bu sorunsuz modem BRN0 versiyonu; yani düşük yazılım, henüz güncellemedim. belki sorun yazılımsalda olabilir, henüz korktuğum için yeni yazılımı güncellemedim. çünkü modem şu anda nazar değmesin canavar gibi çalışıyor.

bu sorunu yaşarken bu foruma üye olmuştum yaklaşık iki hafta önce ama herhangi birşey bulamamaıştım. şimdi sorunum çözüldğü için tekrar girerek yazmak istedim ve sen yazmışsın.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

NOT : Benim eski modem de ZyXEL P650R-31 te portlu, canavar gibi çalışıyor hala Gülümseme

DOPİNG ADSL deki teknik birime benimle sıkılmadan ilgilendikleri için teşekkürler.
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2010, 09:43:02 ÖS Gönderen: labelfree » Logged

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: